Ezúttal nem kellett 5 évet várni a Disturbed új lemezére, ugyanis David Draimanék viszonylag hamar összerántották a hihetetlenül sikeres Immortalized folytatását. Az új lemez ugyanakkor az eddig ismertek fényében rengeteg izgalmat rejt magába, úgyhogy érdemes nyitott szemmel járni a megjelenésig.

Disturbed – Elkészítették a legváltozatosabb albumukat

Mindent beleadtak az új lemezbe

2015. augusztus 21. piros betűs ünnep volt a Disturbed rajongóinak, ugyanis sok év várakozás után ismét aktivizálta magát a gárda, és új lemezt adott ki Immortalized néven. Az album elképesztő magasságokba repült, ráadásul olyan kört futott a gárda, hogy 2017-ben még Grammy-jelölést is kaptak.

Nem csoda, hogy nem volt egyszerű mindezek után új dalok írásába fogni, de a banda az elmúlt időben folyamatosan hangoztatta, hogy ezúttal nem állnak le, és nem is kell hosszú éveket várni az új dobásra. Bár ha Disturbednél új album készül, akkor az David Draiman szerint felér egy igazi háborúval.

„Küzdesz az alkotásodért, valamint azért, hogy a lehető legjobb dolgot készítsd, és ez minden percet, izzadságcseppet és könnyet megér. Ez az, amiért élünk. Minden alkalommal, amikor új alkotást teszünk közzé, az tovább definiálja azt, hogy valójában ki vagy. Mi is lehetne ennél fontosabb, ami több figyelmet, időt és energiát igényel?”

„Minden dalnak megvan a saját identitása, érzése és ereje”

Az új anyagon a Las Vegas-i The Hideout Recording Studio falai között dolgozott a csapat Kevin Churko producerrel, és szerintük az nagyon fontos összetevő volt, hogy mindannyian összegyűltek egy azon helyen.

„Az igazi varázslat akkor történik, amikor mindannyian együtt vagyunk a stúdióban és egymás szemébe nézhetünk, valamint láthatod a reakciókat, például amikor a szőr is feláll a nyakadon miután valami nagyon királyat alkottál. Évekkel ezelőtt egy kicsit messzebb voltunk ettől, ugyanis már nem ugyanabban az államban élünk, szóval elég nehéz összejönni, különösen a szoros időbeosztásunk miatt. De felismertük, hogy mennyire fontos ennek az élő kémiának az élménye.”

A zenekar új albuma végül október 19-én jelenik meg Evolution címmel, és már némi ízelítőt is kaphattunk belőle, ami alapján szokásos Disturbed-anyagot hallhatunk majd, ám némi csavarral.

„Az új album sokféle zenei stílust ölel fel. A legutóbbi albumunk és az új stúdiófelvételek során rengeteget beszélgettünk a zenénk fejlődéséről. Az album bemutatja azon zenei stílusok és hangulatok legkalandosabb és eklektikusabb kombinációját, melyeket valaha is megkíséreltünk lefesteni a karrierünk során. Minden dalnak megvan a saját identitása, érzése és ereje.”

Az pedig nem kérdés, hogy a lemezzel turnéra indul-e a banda, ám egyelőre nincsenek bejelentett dátumok. Azonban ha bármit megtudunk, akkor mindenképpen szólunk, hiszen most is jó lenne Davidéket élőben látni. Ugye?

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: