Nem számít évenként visszatérő vendégnek a Dave Gahan vezette brit szintipop csapat, ennek ellenére most igencsak beleszerettek hazánkba, hiszen egy éven belül háromszor is meglátogatnak minket. Az első viziten már túlestünk 2017 májusában, amikor még a frissen megjelent Spirit című lemezzel látogattak meg minket, 2018-ban azonban két alkalommal is eljönnek hozzánk.

Depeche Mode – 2018-ban kétszer is célba veszik Magyarországot

„Az évek során kicsit engedékenyebbek lettünk magunkkal szemben”

2017. március 17-e fontos dátum a Depeche Mode rajongóinak, ugyanis ekkor jelent meg a háromtagú brit formáció új lemeze, a Spirit. Az albummal nem mondhatni, hogy sokat újított a banda, tehát aki szerette Gahanék eddigi munkásságát, az nem csalódhatott a lemezben. Ugyanakkor azt sem mondhatni, hogy biztonsági játékot játszanak az angol úriemberek. Leginkább azért igaz ez, mert az utóbbi három albumot jegyző Ben Hillier producerrel szakított a gárda, és azt a James Fordot igazolták le, aki többek között például az Arctic Monkeys-zal is dolgozott már együtt.

„Úgy gondolom, hogy alapjaiban véve a lemeznek vastagabb a hangzása, mint a 2013-as Delta Machine-nek. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy James Ford volt a producere a lemeznek. Arra késztetett minket, hogy a megszokottnál gyorsabban dolgozzunk. Az évek során kicsit engedékenyebbek lettünk magunkkal szemben a stúdióban eltöltött idő miatt.”

Depeche Mode – 2018-ban kétszer is célba veszik Magyarországot

Dave Gahan, az asztronauta

A lemezt a Where’s the Revolutionnel vezette fel a banda, ezután már csak a megjelenés – és a májusi Groupama Arénás koncert – után kaptunk kislemezdalokat a Depeche Mode-tól. Többek között a klipes Cover Me-t, melyben Gahan egy asztronauta, aki egy új bolygót szeretne felfedezni. A látványos és elgondolkodtató klipet egy holland művész, Anton Corbijn készítette.

„A dal egy olyan emberről szól, aki egy másik bolygóra utazik, hogy felfedezze azt, majd rádöbben, hogy pontosan ugyanolyan, mint a Föld. Egy másik bolygó, de mégis ugyanaz. Egyszerűen nem tud megszabadulni önmagától, szóval ha változtatni akar, akkor tényleg végre kell hajtania bizonyos dolgokat.”

Arénás és fesztiválkoncertjük is lesz nálunk

A zenekar az új lemezzel ismét bebizonyította, hogy nem csak a múltból él, ugyanis mind a mai napig képesek önismétlés nélkül magas színvonalon dalokat készíteni. Az újabb sikersztorit a Billboard albumlistán elért ötödik hely, valamint a nagy sikerű turné első felvonása is alátámasztja.  Ennek folytatása 2017. november 30-án indult Mannheimben.

A csapat egészen 2018 márciusáig portyázik az öreg kontinensen – közben visszatérnek hozzánk februárban a Papp László Budapest Sportarénába. Ezt követően egy rövid időre Dél-Amerikába mennek, hogy aztán a nyári fesztiválszezonra kellően felfűtve érkezzenek vissza.

A nyári bulihangulatot pedig vissza is hozzák Magyarországra, ugyanis 2018. június 26-án a soproni VOLT fesztiválon lépnek fel. Ha nem akarsz lemaradni a koncertről, akkor kattints IDE, ugyanis mondanunk sem kell, hogy mi bizony ott leszünk!

*

Forrás: rollingstone.com, express.co.uk


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: