Megrázta magát a Főnök és hosszú idő után végre új lemezzel jelentkezik. A szóban forgó anyag a Western Stars címet kapta és Springsteen szerint a ’70-es évek dél-kaliforniai popzenéje ihlette. Ezen kívül azonban van még más is Bruce tarsolyában!

Bruce Springsteen – Ízig-vérig amerikai albummal jelentkezik

„Ez a lemez egy visszatérés szólóanyagaimhoz”

Rég nem írtunk Bruce Springsteenről, pedig a Főnök még 70-hez közel is nagyon pörög, sok koncertet ad, ráadásul nem is olyan rég élőben is láthattuk őt. Új albummal azonban már hosszú ideje nem jelentkezett, egészen pontosan a 2014-es High Hopes óta. De ha figyelembe vesszük azt, hogy ez a lemez sok régi anyag felmelegítéséből állt össze, akkor 2012 óta várunk már egy új anyagra, mely 2019 nyarán végre meg is jelenik.

A Western Stars című lemez június 14-én kerül boltokba és sok amerikai témát érint, Springsteen természetesen nagyon büszke rá.

„Ez a lemez egy visszatérés szólóanyagaimhoz, melyben a karakteres dalok dominálnak és a sodró, filmzenei ihletésű zenekari hangszerelés. Ez az album egy ékszerdoboz.”

A lemezről egy dal, a Hello Sunshine már meg is hallgatható, melyből érződik, hogy valamilyen szinten kapcsolódik a Főnök korábbi szólóanyagaihoz, de hogy valójában mi ihlette az albumot, arról így mesélt:

„Az albumot a ’70-es évek dél-kaliforniai popzenéje ihlette. Glen Campbell, Jimmy Webb, Burt Bacharach – az ilyen jellegű lemezek. Nem tudom, hogy az emberek majd hallják-e ezeket a hatásokat, de ez az, ami a fejemben volt. Olyan dolgokat adott nekem, ami köré fel tudtam építeni a lemezt, inspirációforrás volt a dalszerzéshez. Ez egy énekes-dalszerő album. Dalszerzés szempontjából a szólóanyagaimhoz kapcsolódik.”

Az E Street Band számára is vannak dalai

Ha mindez nem volna elég, akkor van még egy jó hírünk! Bruce nemrég elárulta, hogy az E Street Bandre keresztelt zenekarának is írt egy lemeznyi dalt, méghozzá hosszú idő, egészen pontosan hét év után.

Az a helyzet, hogy hét évig nem írtam semmit a zenekar számára. Nem ment, egyszerűen képtelen voltam. És azt mondtam, »Ilyet még egyszer nem csinálhatok.« Ez egy olyan trükk, amit mindig megcsinálok, de mivel ez egy trükk, amit nem tudok megmagyarázni, nem lehet tudatosan leutánozni. Egyszer csak jön az ihlet. Úgy körülbelül egy hónapja vagy azelőtt írtam majdnem egy albumnyi anyagot a zenekar számára. Csak úgy kijött. Tudom, honnan jött, de ugyanakkor csak úgy a semmiből jött elő.”

Az biztos, hogy az E Street Banddel nem turnézik 2019-ben, de egyelőre még nem tudni, hogy ez azt jelenti-e, hogy új anyagával szólóban megindul, melyen egyébként nem kevés E Street Band tag is feltűnik, mint például David Sancious billentyűs, Soozie Tyrell hegedűs vagy Charlie Giordano orgonista, de Bruce felesége, Patti Scialfa is besegített a lemezbe.

Szóval zajlik az élet a Főnök körül, úgyhogy alig várjuk, merre vezet turnéja, mert erős a gyanúnk, hogy nem fogja a kanapéról ünnepelni új anyagának megjelenését.

*

Forrás: rollingstone.com, rollingstone.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: