Elkészült új albumával az edmontoni Black Stone Cherry. A southern rocker srácok 2016-ban nagyot robbantottak igazán tökös anyagukkal, mely szülőhazájuk után szimplán a Kentucky nevet kapta. A nyers és súlyos, otthon készült anyag után 2017-ben bluesfeldolgozásokkal jelentkeztek, de 2018 az új stúdiólemezről szól majd.

Black Stone Cherry – Nickelsdorfban biztos, hallhatsz néhány új dalt

„Az élő show miatt szeretnek minket”

Szerencsére idehaza is egyre többen ismerik a hard/southern rocker Black Stone Cherryt, akik 2001-es megalakulásuk óta mindössze egyszer tették tiszteletüket Magyarországon. Erre 2015-ben került sor, vagyis mára hazánkban is kialakult egy masszív tábor, akik élnek-halnak Chris Robertsonék zenéjéért.

A banda legutóbbi lemezén szakított a kommerszebb megszólalással, és egyedül az erőre, a veretes megszólalásra és persze a jó dalokra koncentrált. A Kentucky igen sikeres is lett, ráadásul az egyik, ha nem a legjobb Black Stone Cherry-albumot köszönhetjük képében.

„Amerikában vagyunk, és itt annyit érsz, mint az általad legutóbb kiadott rock single. De mi nem mennénk bele ebbe a játékba a rajongóink miatt, mert ők az élő show miatt szeretnek minket, azért jönnek el, hogy élőben hallhassák a dalokat, és jól érezzék magukat. Szerintem korábban adódtak olyan helyzetek, amikor kiadói nyomásra a rádiókra kellett szabnunk a dalokat.”

Itt viszont nem lassítottak le a kentucky-i fiúk, és pihenésképpen Robertsonék 2017-ben kihoztak egy feldolgozás középlemezt, melyre kedvenc bluesdalaikat tették fel. Természetesen Howlin’ Wolf, Muddy Waters, Freddie King és Albert King szerzeményeit saját képükre formálva hallhatjuk viszont a Black To Blues lemezen.

„Remélem, hogy ezzel az anyaggal tudunk élni azzal a gyönyörű lehetőséggel, hogy egy új generációt vonjunk be a blues zenébe. Az volt a terv, hogy úgy csináljuk meg a dalokat, mintha mi írtuk volna őket, azzal a hozzáállással és súlyos gitárokkal.”

Új albummal jönnek a Nova Rockra

Az igen jól megdörrenő bluesanyag után pedig nincs megállás a srácoknál, mivel 2018-ban jön hatodik stúdiólemezük, melynek munkálataival el is készült a Black Stone Cherry legénysége. Hogy az album mikor jelenik meg azt nem tudni, azonban az biztos, hogy ezt a dalcsokrot sem fogjuk könnyen zsebre rakni.

Ami ezen felül még jobb hír a hazai rajongóknak, hogy a banda pár fesztiválbulit már be is jelentett nyárra, melybe bekerült a hozzánk közel eső Nova Rock is, vagyis 2018. június 14-én Nickelsdorfban lép fel a Black Stone Cherry. A fesztiválon természetesen mi is ott leszünk, így ha szeretnéd megnézni a southern rockereket, akkor kattints IDE és válts jegyet egyik járatunkra!

John Fred Young mindent elsöprő dobolása, Chris Robertson karcos éneke, Jon Lawhon lehengerlő alapozása és Ben Wells szólói páratlan élményt okoznak együtt élőben  is, amiről nem érdemes lemaradni.

*

Forrás: teamrock.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: