Sokszor és sokat írtunk már a Black Sabbathról, de róluk nem lehet eleget írni. Főleg akkor, ha karrierjük záróakkordja után úgy tűnik, hogy még mindig nincs vége a dalnak. A csapat ugyanis elképzelhető, hogy a jövőben néhány különleges esemény apropójából ismét összeáll. És az első ilyen fellépésnek már lehet, hogy meg is van az időpontja.

Black Sabbath – Ismét láthatjuk őket a színpadon?

Mindig történik valami körülöttük

Nem is olyan rég még azt boncolgattunk, ki hogyan vezeti tovább zenei karrierjét a Black Sabbath utolsó koncertje után, azonban ahogy az szokott lenni, a banda körül ismét pörögnek az események. Először is Supersonic Years – The Seventies Singles Box Set címmel egy tíz lemezt számláló kislemezgyűjtemény jelent meg június 8-án a BMG-nél. A kiadvány különlegessége, hogy remaszterelt változatban található meg benne tíz ’70-es években kiadott kislemez, mindez pedig hétcolos bakelit formátumban, ami gyűjtőknek egy igazi kuriózum.

Természetesen ennyiben nem merülnek ki a csapat körüli fejlemények, ugyanis a csapat tagjai mindig a figyelem középpontjában vannak, így folyton szóba kerül az esetleges folytatás kérdésköre. Abban Ozzy Osbourne és Tony Iommi mindenképpen biztos, hogy folytatná a zenélést (Ozzy ebben a pillanatban is turnézik szólózenekarával), azonban Geezer Butler már sokkal megfontoltabb ebben a kérdésben.

„Az elmúlt tíz-tizenöt évben írtam anyagokat, ezeket több számítógépen is archiváltam. Talán jövőre összerakom ezeket és remélhetőleg még egy albumot kiadok.”

Nagy turné nem, de egy-egy koncert elképzelhető, hogy lesz

Az utóbbi időben a Black Sabbath folytatásával kapcsolatban is felröppentek érdekes nyilatkozatok, ráadásul annak ellenére, hogy Geezer ebben a kérdésben is inkább a realitás talaján áll.

„Nem valószínű, hogy visszatérünk. Ozzy elkezdi a búcsúturnéját, ez biztos eltart két-három évig. Nem látom annak az esélyét sem, hogy egy-egy koncertet lenyomjunk, és ez szerintem így van rendjén. Csúcsra járattuk magunkat, és ezt nem kellene már tovább húzni.”

Abban Tony Iommi is egyet ért, hogy nagy turnék nem lesznek – tekintettel betegségére is –, azonban egy-egy fellépésben azért bízik.

„Soha nem mondhatod, hogy soha, hiszen csináltunk már ilyet. Sokszor mondtuk, hogy ennyi volt, különböző énekessel és különböző ezzel és azzal. És hirtelen ismét együtt játszunk. Remélem, hogy tudunk adni egy-egy koncertet, de sosem fogjuk úgy körbeturnézni a világot, mint korábban, mert az nagyon kimerítő.”

2022-ben ismét együtt játszanak?

Iommi mondatait erősíti meg az a viszonylag friss fejlemény is, hogy Ozzy örülne, ha a 2022-es birminghami Nemzetközösségi Játékok megnyitóján a Black Sabbath adná a talpalávalót.

„Fantasztikus lenne mind a Black Sabbathtal, vagy akár szólóban is.”

Az újságírók természetesen rögtön meg is kérdezték a riffek nagymesterét is ezzel kapcsolatban, aki szintén osztotta Ozzy pozitivitását.

„Azt hiszem, hogy nagyszerű dolog lenne Birminghamet képviselni. Készen állok rá, meglátjuk, mi történik!”

És hogy Geezer vajon mit gondol és vajon mi lesz ebből? Nos, ezt nem tudjuk, de nyitva tartjuk a szemünket, és biztos, hogy beszámolunk róla, hogy semmiről se maradj le.

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: