Figyelem, lista következik! Igen, tudjuk, hogy a listák tökéletesen alkalmasak arra, hogy összeugrasszák a rajongókat (meg úgy mindenkit) egymással, de úgy gondoltuk, hogy egy csokorba gyűjteni tíz fergeteges dalt tökéletes módja annak, hogy rákészüljünk Avril Lavigne hamarosan esedékes koncertjére.

Úgy gondoltuk, hogy egy csokorba gyűjteni tíz fergeteges dalt tökéletes módja annak, hogy rákészüljünk Avril Lavigne hamarosan esedékes koncertjére

Egy ekkora életműből természetesen a legjobb tíz dalt nehéz kiemelni, de azért a szubjektivitás mögött ott ólálkodik a tárgyilagosság is, hiszen megnéztük, hogy melyik Avril Lavigne-dal milyen sikereket ért el az évek alatt.

10. Don’t Tell Me (2004)

Tizedik, de véletlenül sem utolsó a Don’t Tell Me a listánkon, ami Avril Lavigne Under My Skin albumának az első kislemezes dala volt 2004-ben. Az igen energikus rockballada nagyot ment anno a listákon, Japánban például első helyet szerzett, ráadásul a J-Wave Awards díjátadón Az év dala címet is elnyerte. Igen, elég jó kis dal, ami keményen szembe megy azokkal a srácokkal, akik meg akarják mondani Avrilnek a tutit.

9. Alice (2010)

Ugye emlékszel az Alice Csodaországban című filmre? Ha igen, akkor valószínűleg az Alice is megvan még, aminek ötletével kapcsolatban olyan elkötelezett volt Avril, hogy saját maga kereste meg a Disney vezetőit, valamint Tim Burton rendezőt, hogy megírhassa a filmhez. A dal igen jól sikerült, és a filmnek köszönhetően nem fogjuk egy darabig elfelejteni.

8. Here’s to Never Growing Up (2013)

A fiatalság ünnepe. Akár így is összefoglalhatnánk Avril Lavigne Here’s to Never Growing Up című dalát, ami a 2013-ban kiadott ötödik lemezén kapott helyet. A beszédes című dalt egyébként egykori férjével, a Nickelback főnökével, Chad Kroegerrel írta meg. Gondoltad volna? Azért a klipből nem derül ki…

7. Girlfriend (2007)

Eddig csak melegítettünk, most jön csak a java! A Girlfriendet szerintünk mindenki ismeri, a YouTube-on cirka félmilliárdan látták / hallották, és ez ugye csak egy platform. A The Best Damn Thing című album első kislemezes dala olyan siker volt 13 éve, hogy pusztító hurrikánként söpört végig a világon és felsorolni is nehéz, hogy milyen díjakat zsebelt be vele Avril. Hagyjuk is a számokat, jöjjön a dal!

6. What The Hell (2011)

Bár a felszínen egy igazi ugrálós popdal a What the Hell, azért a szövegekből kissé tükröződik az a csalódottság, amit annak kapcsán érzett Avril, hogy balul sült el házassága a Sum 41 frontemberével, Deryck Whibley-vel. Bár lehet, hogy azt gondolod, a Girfriend ennél jobb, de mi szeretjük ezt a dalt nagyon, és a számok alapján nem csak mi gondoljuk így.

5. I’m With You (2002)

Az első alkalom, amikor érzelmesebb oldalát fordította felénk Avril. Igen, az I’m With You-ról van szó, ami a debütáló Let Go című albumon kapott helyett. Akkora siker volt a dal a maga idejében, hogy két Grammy-jelölést is magáénak tudhat, és ugyan végül nem nyert vele szobrocskát kedvenc énekesnőnk, azért mi most odaítéljük neki. Ugye, szerinted is megérdemli?

4. When You’re Gone (2007)

Ismét egy ballada és ismét egy dal a The Best Damn Thingről. Interjúiban többször is elmondta Avril Lavigne, hogy nem akart egy újabb klisés szerelmes dalt, de ez energia, amit Butch Walker producerrel sikerült belegyömöszölni ebbe a zongorás tételbe, annyira meggyőző volt, hogy el is felejtette eredeti elképzelését. Nos, az Államokban bejött, ugyanis csak ott 1,3 millió példány ment el belőle.

3. My Happy Ending (2004)

Megérkeztünk a dobogóhoz és innen vétek lenne kihagyni a My Happy Endinget. Butch Walker producernek ebben a dalban is vastagon benne van a keze, de persze nem csak az ő érdeme a végeredmény. Tedd a szívedre a kezed és mondd azt, hogy ha a legjobb három dalt kellene felsorolnod Avriltől, akkor ez nem lenne benne! Ugye, nem megy? Mi megmondtuk…

2. Sk8er Boi (2002)

A kétezres évek elején még csak ismerkedtek az emberek az Avril Lavigne névvel, azonban ő rögtön rájuk zúdított egy újabb hatalmas slágert a Sk8er Boi képében. Annyira jól sikerült a nóta, hogy ez is Grammy-jelölt volt, és ugyan nem nyert vele, de kárpótolta minden más elismerés, amit érte kapott.

1. Complicated (2002)

Meglepő, mi? Természetesen a Complicated végzett az élen, a legelső dal, amit valaha hallottunk és amit valaha hallott a világ Avriltől. Nem volt olyan óra, hogy az akkor divatos zenecsatornákat kapcsolgatva ne botlottál volna bele, egyszerűen megkerülhetetlen volt, ahogy ma is megkerülhetetlen a koncerteken. Szóval jó helye van itt, a dobogó legtetején.

Ha szeretnéd a fent felsorolt dalokat akár élőben is hallani, akkor kattints IDE és gyere velünk 2020. március 22-én a Wiener Stadthalléba Avril Lavigne koncertjére!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: