A 2017-es év egyik első legnagyobb szenzációja az Audioslave háromszámos performansza volt Los Angeles-ben. A Rage Against The Machine és Soundgarden tagokat felvonultató zenekar azonban az utóbbi időben egyre inkább éledezett a srácok szerint, így a sikerek után az is benne volt a pakliban, hogy akár több koncerten is együtt láthatjuk őket. Aztán a sors egészen máshogy hozta.

Audioslave – Elképzelhető, hogy hosszú távon is folytatják

Rövid, ám értékes életmű

Vegyes zenei háttérrel büszkélkedhetett a kétezres évek egyik sikercsapata az Audioslave, ugyanis a Rage Against The Machine-ből Tom Morello gitáros, Tim Commerford basszeros és Brad Wilk dobos, valamint a Soundgarden énekese, Chris Cornell alakította a bandát. Fennállásuk 6 éve alatt három lemezt jelentettek meg, ezekkel pedig szabályosan letarolták a piacokat, hiszen milliós példányszámban fogytak a korongok, ráadásul arany és platina minősítést is begyűjtöttek albumaikkal.

2007-ben azonban Cornell elhagyta a csapatot, mivel új, Carry On című szólólemezére fókuszált, ráadásul a Rage Against The Machine is ekkor indította be a motorokat újból. Azóta nem sokat hallottunk a zenekarról, leszámítva néhány nosztalgiázó nyilatkozatot, valamint Chris és Tom közös fellépését a 2013-as Rock And Roll Hall Of Fame-gálán.

10 év után ismét összeálltak, több koncert is összejöhet – legalábbis ez volt a terv

2017 azonban érdekes fordulatot hozott, ugyanis mindenféle előzmény nélkül robbant a hír, hogy január 20-án a Los Angeles-i Teragram Ballroomban 10 év után ismét színpadra állnak. Az Anti-Inaugural Ball (melyen Donald Trump beiktatása ellen szólaltak fel zenével a bandák) elnevezésű rendezvénynek egyébként a Prophets Of Rage volt a házigazdája, de a legnagyobb szenzációt az Audioslave háromszámos (Cochise, Like A Stone és a Show Me How To Live) jelentette. Chris Cornell nagyon lelkesen nyilatkozott a bulit követően:

„Hihetetlen, hiszen a csapat dinamizmusa egyszerűen csak ott volt a színpadon. Nem tudom, hogy a srácok mennyit próbálták a dalokat, de nekem ugyanolyan élményem volt, mint néhány éve, amikor Tommal ismét színpadra léptem. Ott ugyanis bementünk egy terembe próbálni, de igazán nem is volt rá szükségünk. Egyszerűen csak számoltunk a dalokban, és minden teljesen ugyanúgy folytatódott, mint tíz éve, amikor lekanyarodtunk az útról.”

A srácok valóban egy energikus és feelinges három dalt toltak le azon a januári estén, így joggal merül fel a kérdés, hogy vajon lesz-e folytatás. Tom Morello szerint mindannyian elég elfoglaltak jelenlegi csapataikkal, de az ajtó mindig nyitva áll. Chris sem zárkózott el a folytatástól, sőt a következőképpen fogalmazott:

„Erre mindig van lehetőség, úgy értem, már legalább három-négy éve beszélünk róla. Mindig egyeztetünk dátumokról, de ezeknek általában azért szakadt vége, mert egyszerűen mindenki nagyon elfoglalt. Szóval egyszerűen arról van szó, hogy ha találunk olyan időpontot, amikor mindenki ráér, akkor megcsináljuk. Egyértelműen érzem, hogy mindenki benne van a dologban.”

Azt azonban, hogy a csapat folytatja-e közösen a munkát, Chris Cornell május 17-ei hirtelen jött halálhíre pecsételte meg. A tragédia megrázta az egész zenei társadalmat…

*

Forrás: blabbermouth.net

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: