A két éve alakult szupergroup, az Art Of Anarchy új erőre kapott, miután megtalálták állandó énekesüket a Creed egykori dalnokának személyében. A csapat ugyanakkor nagyon mélyről állt fel, miután a debütalbumot feléneklő Scott Weiland 2015-ben elhunyt, azonban sikerült túllépniük ezen a traumán és egy remek lemezt letenniük az asztalra.

Art Of Anarchy – Teljes fordulatszámon Bumblefoot szupercsapata

Megtalálták Scott Weiland utódját

2015 elején robbant a bomba, hogy Ron „Bumblefoot” Thal gitáros (aki a Guns N’ Rosesban is pengetett) vezetésével teljes formát öltött a 2011 óta alakuló Art Of Anarchy. A zenekart John Moyer (basszusgitár) Jon Votta (gitár), Vince Votta (dobok) és a grunge egyik legendás énekese, Scott Weiland tette teljessé. Scott ugyanakkor már az elején bejelentette, hogy miután felénekelte az albumot elhagyja a zenekart, a házi feladat így adott volt Bumblefootéknak: találni egy állandó énekest a zenekarba.

Az első album remek fogadtatásra lelt, azonban egy szomorú esemény is beárnyékolta 2015 decemberében, ugyanis Weilandet holtan találták turnébuszában. A Stone Temple Pilots és a Velvet Revolver korábbi dalnoka a grunge egyik ikonja volt, váratlan halála megrendítette a rockzenei színteret.

2016 májusában azonban hivatalossá vált, hogy a banda története folytatódik, ráadásul nem mással, mint a Weilandhez hasonlóan balhés frontemberrel, Scott Stapp-pel, akit a Creedből ismerhetnek elsősorban a rockzene szerelmesei. Scott azonban váltig állítja, hogy megjavult, és mivel szereti a kihívásokat, ezért csatlakozott a srácokhoz:

„Szólóturnén voltam, amikor felmerült bennem a lehetőség. Igazából nem kerestem zenekart, de nagyon kíváncsivá tett az ötlet, látni akartam, hogy miről is szól a történet. Szeretek tehetséges emberekkel együtt zenét írni és szerintem ez vezetett oda, hogy leültem a fiúkkal, elkezdtünk ötletelni, és rájöttem, hogy ebből bizony még lehet valami.”

Teljes zenekarként működnek tovább

A zenekar már az első dal, a The Madness kiadásának idején bebizonyította, hogy nagyon egyben van, és nyoma sincs semmiféle problémának. Ezt Bumblefoot is megerősítette később:

„Az Art Of Anarchy zenekar drogmentes. A Votta testvérek és én sem szívtunk el sosem egy cigit, de nem piáltunk és nem is drogoztunk. És ez jó, mert az utolsó dolog, amire szükséged van a turnén, hogy megpróbálsz tiszta maradni, miközben egy csomó ember ezeket a dolgokat csinálja körülötted. Scott remekül érzi magát. Nagyszerű, hogy van egy erős családja, valamint rengeteg ember, aki foglalkozik vele és támogatja, akik ott voltak vele akkor is, hogy segíthessenek neki kimászni ebből a helyzetből. Sokkal jobban van, mint valaha.”

Art Of Anarchy – Teljes fordulatszámon Bumblefoot szupercsapata

A banda 2016. október 27-én debütált élőben, a második album, a The Madness pedig 2017. március 24-én jelent meg, aminek felvezetéseképpen négy dalt is megosztottak a közönséggel. A csapat kisebb turnéköröket fut egyelőre és azt is hozzánk egészen távol, csak Államokban, így aki látni akarja őket 2017 nyarán, annak bizony nagyon sokat kell utaznia jelen állás szerint.

*

Forrás: teamrock.com, teamrock.com

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: