2018 igen mozgalmas év volt Ariana Grande számára, aki nem csak egy lemezzel ajándékozza (és ajándékozta) meg rajongóit. Ugyanakkor magánélete igen húzós eseményekkel hátráltatta őt, azonban átvette az irányítást és leküzdötte az akadályokat.

Ariana Grande – Átvette az irányítást karrierje felett

„Arianának nagyszerű hangja van, itt az idő a saját dalához”

2018 augusztusában jelent meg Ariana Grande negyedik stúdiólemeze, a Sweetener. A még mindig szemtelenül fiatal énekesnő elképesztő magasságokban járt eddig is, de új lemezével szintet lépett. A nívós Billboard-listán első helyen nyitott, így ez lett a harmadik number one lemeze az Államokban. Mindeközben idehaza a MAHASZ listán 6. lett az album, ami szintén igen nagy siker. A lemezzel és dalokkal kapcsolatban az énekesnő menedzsere, Scooter Braun a következőket mondta:

„Elérkezett az idő, hogy Ariana azokat a dalokat énekelje, melyek meghatározzák őt. Whitney, Mariah, Adele – amikor ők énekelnek, akkor azonnal sajátjukká válik a dal. Arianának nagyszerű hangja van, itt az idő a saját dalához.”

Ezt valószínűleg Ariana is érezte, hiszen átvette az irányítást a dalszerzésben, sőt húzós vendéglistával színesítette a lemezt, ugyanis Pharrell Williams, Nicki Minaj és Missy Elliott is beszállt egy-egy dalba. A lemez címét a gyönyörű énekesnő a következőképpen magyarázta:

„Valami olyasmiről van szó, hogy fényt hozni egy helyzetbe, vagy valakinek az életébe. Esetleg valakiről, aki fényt hoz az életedbe és megédesíti az egész helyzetet.”

„Mindig is az volt az álmom, hogy úgy adjak ki zenéket, ahogy egy rapper szokott”

Ennyivel azonban nem elégedett meg, ugyanis 2018 novemberében Thank U, Next címmel egy vadiúj dalt mutatott be, mely a soron következő, ötödik albumán kap helyet. A szélvészgyors tempó és a 2019-es új lemez pedig azért meglepő, ugyanis nemrég visszavonulót fújt magánéleti problémái miatt. Egykori szerelme ugyanis elhunyt drogtúladagolás miatt, új párjával, Pete Davidsonnal pedig annak ellenére szakított 5 hónap után, hogy látszólag minden rendben volt közöttük.

A felvezetések nélküli új dal röviddel a Sweetener megjelenése után úgy tűnik, jó döntés volt, ugyanis 24 óra alatt 55,4 millióan nézték meg a YouTube-on klippel együtt.

„Mindig is az volt az álmom, hogy – persze nem rapper akarok lenni – úgy adjak ki zenéket, ahogy egy rapper szokott. Úgy érzem, hogy vannak bizonyos szabályok, melyeket a női popzenészek betartanak, míg a férfiak nem.”

Eztán pedig már csak az maradt, hogy ezentúl Ariana saját szabályai szerint menjenek a dolgok karrierjében.

„Nem akarom azt csinálni, amit az emberek mondanak nekem, és nem akarok alkalmazkodni a popsztár rendszerhez. Innentől a saját szabályaim szerint akarom ezt az egészet csinálni. Ha két albumot akarok egyszerre turnéztatni, akkor két lemezzel megyek körútra. Ha ki akarok adni egy új albumot a turné közben 2019 folyamán, akkor így teszek.”

És valóban két albummal indul útnak, ráadásul mi is meglessük egyik buliját, ugyanis 2019. szeptember 3-án Bécsben lép fel. Ugye te is jössz? Kattints IDE!

*

Forrás: rollingstone.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: