Steven Tyleréket is elérte a változások szele: a legfrissebb hírek szerint az Aerosmith lezárja 46 éve futó karrierjét. A csapat ugyanis bejelentette Aero-Vederci Baby Farewell Tour névre keresztelt koncertkörútját, amely akár évekig is eltarthat, így a rajongóknak lesz idejük felkészülni az utolsó akkordra.

Aerosmith – Ők is leteszik a lantot

Az okok

Elég nehéz kideríteni (talán lehetetlenség is), hogy miért döntöttek így a bostoni hard rockerek, de az biztos, hogy rengeteg jel utalt arra mostanában, hogy hamarosan itt a vég az Aerosmith-nél is.

Elsőként talán Steven Tyler szólókarrierjének elindulását lehetne megemlíteni, ami vélhetően nem áll meg egy lemeznél, hiszen az amerikai közönség kajálta a country ihlette ragadós rádióhimnuszokat.

Szintén sokat nyom a latban Joe Perry jelenlegi formája, ami nem a legjobb mostanság. Pár hónapja, 2016 júliusában ugyanis összerogyott a színpadon, amikor épp a Hollywood Vampires nevű szupergroupjával koncertezett New Yorkban.

Alice Cooper szerint a dehidratáltság okozta Perry ájulását, mindez pedig azért van, mert nem bírja a gitáros az olyan intenzív terhelést, amit ő irányzott elő a Hollywood Vampires számára.

„Nem vettem figyelembe, hogy az Aerosmith hetente két koncertet csinál, azt hittem, hogy mindenki olyan, mint én. 5, meglehetősen kemény koncertet adok hetente, legutóbb pedig 8 koncertet nyomtunk le 10 nap alatt. Ez elég brutális volt, azt hiszem, hogy dehidratált volt, valamint alapvetően kimerült. A koncert előtt azt mondta, hogy valószínűleg már 3 napja nem evett, ami valljuk be, nem túl okos döntés.”

Szerencsére Joe már sokkal jobban van azóta, és ismét szólólemezével szöszöl, valamint – ahogy azt ő maga mondta – úgy érzi, a stúdióban eltöltött órák egyre inkább fejlesztik technikai felkészültségét. A lemez egyébként már készen van, már csak az utolsó simításokat végzi rajta a gitáros, így 2017-ben minden bizonnyal megjelenhet.

Aerosmith – Ők is leteszik a lantot

Eldőlt: befejezik karrierjüket

Sokáig-húzták vonták a döntést, azonban végül mégis arra jutottak az Aerosmith zenészei, hogy lezárják a csapat 1970 óta íródó történelmét. Az elmúlt hónapokban egyáltalán nem volt biztos, hogy erre a döntésre jutnak, Joey Kramer dobos 2016 szeptemberében még így nyilatkozott:

„Az Aerosmith mindannyiunk első szerelme, azonban nem sok olyan embert ismerek, akik folyamatosan ugyanazt a munkát végezték 45 éven keresztül. Ahogy öregszünk, egyre többet foglalkoztat minket a banda befejezésének kérdésköre, azonban a végső döntést még nem hoztuk meg.”

Aerosmith – Ők is leteszik a lantot

Mindezek fényében tehát félig-meddig váratlanul jött a hír pár hét múlva, hogy 2017 tavaszán utoljára indítják be a motort a bostoni rosszfiúk. Az Aero-Vederci Baby Farewell Tour 2017. május 17-én startol Tel Avivban, majd olyan nagyvárosokat érint Európában, mint Moszkva, München, Koppenhága, Lisszabon, Madrid, és még sorolhatnánk.

Minden bizonnyal ez csak az első felvonása a világkörüli turnénak, valamint az európai körnek, mivel rengeteg város kimaradt a szórásból, ráadásul a veterán rockerek úgy nyilatkoztak korábban, hogy több évig is eltarthat a búcsúturné. (Ne feledjük a Scorpions-t, akik a nagy búcsú közepette kiadtak egy új lemezt, sőt, azóta Mikkey Dee-vel, az egykori Motörhead dobosával kaptak új erőre.)

Ennek ellenére úgy döntöttünk, hogy nem bízzuk magunkat a véletlenre, így a csapat 2017. június 2-ai krakkói koncertjén tutira ott leszünk, és reméljük, hogy Te is velünk tartasz!

*

Forrás: http://teamrock.com/news/2016-10-19/alice-cooper-joe-perry-stage-collapse-steven-tyler-dont-put-him-back-afraid, http://teamrock.com/news/2016-09-27/joe-perry-still-inspired-to-create-memorable-riffs, http://teamrock.com/news/2016-11-14/aerosmith-announce-2017-european-farewell-tour

Nem akarsz lemaradni az Aerosmith búcsúturnéjáról? A június 2-ai krakkói koncertre jó hangulatú utazást szervezünk. A részletekért és a foglalásért kattints IDE!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: