A rajongók nagy örömére idén is folytatja ’Rock Or Bust’ című lemezéhez kapcsolódó nagysikerű turnéját az ausztrál csapat. Az AC/DC viszont ezúttal is Phil Rudd nélkül turnézik, aki balhéival szinte folyamatosan napirenden volt 2015-ben.

acdcpromo2015

2 évvel ezelőtt kiborult a bili

2014 októberében az AC/DC Play Ball klipjének napvilágra jövetelekor derült ki, hogy Phil Rudd állítólag családi problémák miatt kénytelen volt kihagyni a forgatásokat, ám amikor már a lemezhez kapcsolódó hivatalos fotózáson sem jelent meg, rögtön elkezdődtek a találgatások a háttérben, hogy mi lehet a dobossal. Azonban nem kellett sokat várni a magyarázatra, mivel novemberben már minden magazin, hírportál és még a bulvársajtó is azzal foglalkozott, hogy Ruddot lesittelték halálos fenyegetés és metamfetamin-, valamint marihuánabirtoklás vádjával.

Bár sokáig tagadta tettét, végül áprilisban megtört és beismerte bűnösségét mindkét vádpontban, ügyvédje szerint azonban a szóban forgó fenyegető telefonhívásokat dühből folytatta le védence. Rudd azért akadt ki, mert Head Job című szólóalbuma nem fogyott jól, ezért halálosan megfenyegette egyik munkatársát, előtte viszont felhívta ismerősét, és elmondta, mit szeretne tenni, majd felajánlott neki 200 ezer dollárt, egy motort, egy autót vagy az egyik házát. Ismerőse ezt úgy értelmezte, hogy ez lenne a fizetsége azért, amit korábban felvázolt neki a dobos.

AC/DC performs during The 57th Annual Grammy Awards, Sunday, Feb. 8, 2015 (8:00-11:30 PM, live ET/delayed PT) at STAPLES Center in Los Angeles and broadcast on the CBS Television Network. Photo: Monty Brinton/CBS ©2015 CBS Broadcasting, Inc. All Rights Reserved

Phil Rudd még mindig nem nyugszik

Időközben Rudd helyettese Chris Slade lett, aki 1990 és 1994 között már volt az AC/DC tagja. Chris a teljes Rock Or Bust album turnéjára szerződött le a bandával, első fellépése pedig a 2015-ös Grammy-díjkiosztón volt Los Angelesben, a csapat pedig idei koncertjeit is vele adja, mivel a még mindig hivatalos zenekari tag, Phil Rudd – aki egyébként nyáron újabb vétséget követett el azzal, hogy piált házi őrizetben – 8 hónapos otthoni fogságot kapott korábbi ügyeiért. Bár most sem nem tart társaival, ennek ellenére pozitívan nyilatkozott jövőjéről:

„Lesz még egy turné, sőt később pedig még egy, és azon ott leszek. Az egész addig megy úgyis, amíg élünk. Valószínűleg mindannyiunknak meg kell halnia ahhoz, hogy leálljon a zenekar. Beláttam, hogy a rossz utakon jártam, úgyhogy innentől már csak előre és felfelé vezethet az utam.”

Az AC/DC február 26-án indul útnak az Egyesült Államokban, majd májustól Európában koncerteznek, ahol vélhetően ismét frenetikus koncerteket adnak a régi klasszikusokkal és az új szerzeményekkel a tarsolyukban.


A Todibusz az AC/DC májusi bécsi és prágai koncertjére is szervez utat. Te is jössz?

A bécsi koncertre ITT tudsz jelentkezni, a prágai koncertre pedig ITT!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: