A fiatal és tehetséges hard rock bandák bemutatása újabb fejezethez érkezett, és ha hiszitek, ha nem, megint északra utazunk, ezúttal Finnországba. A szóban forgó Reckless Love a hajmetal egyik legjelesebb képviselője, akik mindig képesek kaliforniai hangulatot varázsolni zenéjükkel, még a leghidegebb napokon is.

Reckless Love – Hajmetal Finnországból

Egy átlagos Guns N’ Roses tribute bandából lettek tízezrek kedvencei

A finn srácok karrierje nem indult valami fényesen 2001-ben. A Helsinki bázisú csapat ugyanis arra adta a fejét, hogy feldolgozásokkal váltja meg a világot. Ráadásul egy Guns N’ Roses tribute bandaként indultak, ami rövid időn belül kudarcba fulladt, nem sok babér termett nekik ezen a fronton. Mivel a srácok nem éppen erre vágytak, saját dalok írásába kezdtek, amivel viszont helyi szinten egyre sikeresebbek lettek.

Meg sem álltak a lemezszerződésig, amit nem kisebb céggel, mint az Universal Music-kal kötöttek 2009-ben. Ekkor már a csapat ma is ismert felállása ontotta magából a dalokat, vagyis Olli Herman énekes, Pepe Salohalme gitáros, Jalle Verne basszer és Hessu Maxx dobos. Első lemezeiket igen gyors egymásutánban szállították le, ugyanis a debütanyag 2010-es keltezésű, míg a második lemez 2011-ben került a boltokba Animal Attraction címmel.

Egyik lemez sincs híján a pörgős rockdaloknak, elég csak a Badass, a Wild Touch vagy mondjuk a Born To Break Your Heart dalokat említeni, ennek ellenére nem jött könnyen és kiszámíthatóan a hőn áhított siker.

„Amikor felvettük az első lemezünket 2010-ben, akkor még a megjelenés után is szaros kis klubokban játszottunk. Finnország keleti részén egyik este emlékszem, hogy 14 fizető vendégnek játszottunk. Akkor meg is fordult a fejünkben, hogy mi a francért csináljuk ezt az egészet. Ennek csak egy álomnak kellene lennie. Majd egy hónap múlva a Download fesztiválon játszottunk tízezer ember előtt, akik velünk együtt énekeltek. Ez emlékeztetett arra, hogy miért is csináljuk ezt a dolgot.”

„Mi vagyunk a finn metal napos oldala”

A hatásos belépő – mely az első két lemezt jelentette – után pedig megszületett a csapat eddigi talán legjobb albuma, a 2013-ban kiadott Spirit. Ebben a lemezben minden benne van, amit a csapatról tudni érdemes, legyen az a rágógumiszerű hajmetal, valamint a keményebb, dallamos, arénákba illő hard rock. A fiúk meg is turnéztatták a lemezt rendesen, hiszen mindenhol igény van az olyan életigenlő zenékre, mint amit a Reckless Love készít. Olli szerint nem véletlen a zenéhez való hozzáállásuk.

„Amikor sötét és lehangoló dolgok vesznek minket körül, akkor jön a Reckless Love. Mi vagyunk a finn metal napos oldala. Ez egyfajta érzés, hiszen a tél hihetetlenül sötét, a nap szinte elő sem bújik, szürkület van és hideg, ez pedig baromi nyomasztó. Ezzel ellentétben a nyár nagyon rövid és intenzív, a nap le sem nyugszik, enyhék az éjszakák. Végső soron ez a mi Kaliforniánk.”

A legsikeresebb lemezt pedig mint tudjuk, elég nehéz felülmúlni, és ez bizony 2016-ban nem is sikerült a gárdának. Persze nem arról van szó, hogy vállalhatatlan anyaggal rukkolt elő a tehetséges zenészekből álló a banda, azonban a túl szirupos hozzáállás nem mindenkinek jött be. Persze az InVader ennek ellenére pár jó dalt azért így is felvillant, amire bizony lehet tombolni a koncerteken.

A srácok visszafogottan, de még 2018-ban is turnéznak a lemezzel, azonban jelenleg több dolog is fut a háttérben. Az egyik az énekes, Olli Herman szólópróbálkozása, ami egyelőre pár finn nyelvű dalban merül ki, valamint a magánéleti zűrök. Az énekes ugyanis különvált feleségétől, míg a dobos pedig jelenleg élete szerelmével van együtt sülve-főve. Valószínűleg ezek a dolgok mind rányomják a bélyegüket az új lemezre, csak bírjuk kivárni!

*

Forrás: teamrock.com, hardrock.hu


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: