A Metallica sosem áll le. És nemcsak azért, mert egy valóságos metalintézmény, hanem azért, mert a banda tagjai még mindig fiatalosnak és energikusnak érzik magukat, továbbra is szeretnék jobbnál jobb dalokkal és koncertekkel megörvendeztetni rajongóikat.

Metallica – Még legalább két évtized bennük van

Koncertek, koncertlemez és sör

Nagyon úgy tűnik, hogy 2019 is a Metallica éve lesz, ugyanis James Hetfieldék nem rántják vissza a gyeplőt, hanem teljes gázzal rohannak bele az új évbe. Bár legutóbbi lemezük 2016-os – ami egyes bandák munkatempóját tekintve már öregnek számít –, ennek ellenére köszönik szépen, jól vannak, és idén is vígan elturnéznak vele. Mi több, szokás szerint rengeteg meglepetéssel halmozzák el rajongóikat. Karácsonykor ingyen letölthető felvételekkel kedveskedtek, de a menetrend szerinti koncertfelvételek feltöltését sem hagyták abba a YouTube-ra, melyekből mindig frissen tájékozódhatunk arról, milyen formában vannak Larsék.

Mindennek tetejébe saját sörrel is előrukkolnak 2019 tavaszán Enter Night Pilsner néven, melyet az amerikai Stone Brewing céggel közösen fejlesztett ki a banda. Természetesen a sört nem más, mint a zenekar dobosa, Lars Ulrich promózza, egy kis dokumentumfilmet már fel is lőttek a netre a folyékony kenyér történetéről. Ugyanakkor koncertlemezt is kiadnak, hiszen a Metallica mindig szakít energiát és időt a jótékonykodásra. 2018. november 3-án adott bulijukat Helping Hands…Live & Acoustic at The Masonic címmel adják ki 2019. február 1-jén bakeliten, a bevétel pedig saját All Within My Hands alapítványukhoz megy.

„Reméljük, hogy egy újabb 20-25 évig még lesz Metallica”

A banda tehát minden bizonnyal nem most csatlakozik majd azon előadók és zenekarok társaságához, akik visszavonulót fújtak. Mindezt pedig Lars is megerősítette nemrég, aki még legalább két évtizedet jósolt maguknak.

„Rengetegen vonulnak vissza, azonban mi energikusnak és fiatalosnak érezzük magunkat, szóval hosszú ideig akarunk még jelen lenni. Reméljük, hogy egy újabb 20-25 évig még lesz Metallica. Nem tudom, hogyan néz majd ki és hogyan szól, de ez jár a fejünkben. Nem ülünk és gondolkodunk a visszavonuláson vagy hasonló dolgokon, hanem sokkal inkább az ellenkezőjén. Azt is mondhatnám, hogy számunkra minden egy hosszú játszma.”

Korábban egy hasonló kérdésre James is válaszolt, természetesen ő is csak arról biztosította a rajongókat, hogy amíg tudnak, addig zenélnek.

„Nézd, a zenészek sosem vonulnak vissza, csak veszítenek a népszerűségükből. Az emberek azt gondolják, hogy visszavonultál, de nem, én még mindig írok zenéket. Ez hozzám tartozik, ez az, amit ezen a bolygón csinálok. Hiszem, hogy ezért vagyok itt, vagyis ha abbahagyom, akkor egy részem meghal. Úgyhogy nincs visszavonulás, csináljuk, amit csinálunk, egészen addig, amíg fizikailag bírjuk.”

Arról, hogy mostanában milyen formában vannak a srácok, testközelből is megbizonyosodhatsz, ugyanis hamarosan startoló európai turnéjuk bécsi és prágai állomására, 2019 augusztusában utazást is szervezünk. Ugye velünk jössz? Ha igen, kattints IDE!

*

Forrás: rollingstone.com, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: