Milyen zene szól egy koncertutazáson?

Ez egy olyan kérdés, ami örök ellentéteket szül, a megoldáshoz pedig csak közelíteni lehet. Vannak azok, akik egy koncertutazáson csak és kizárólag azt a zenekart hajlandó hallgatni, akinek a koncertjére épp utazunk. És vannak olyanok is, akik bármit, csak azt ne – alapon állnak hozzá, mondván mire odaérünk, megunják, szóval hallgassunk mást.

Tegyél igazságot, köszi :)

Hogyan szólal meg a zene a buszon?

Á, egyszerű az: telefonhoz csatlakoztatod a busz hangrendszerét Bluetoothon, és benyomod Spotify-ról a lejátszási listát. Aha, persze, egy fenéket. Még a legújabb buszokon is, amikkel mi utazunk, belefutunk abba a problémába, hogy a hangrendszer CD-DVD alapú. Vágod, 2-3 éves busz, és egy USB-bemenet nincs rajtuk, nemhogy Bluetooth.

Na mindegy.

Elegendően sok koncertutazáson túl vagyunk már ahhoz, hogy erre a kérdéskörre megfelelően készüljünk, de még így is lyukra futunk néha.

Utóbbira egy – mára már kellemessé vált – emlék, amikor 2015-ben Motörheadre menet útközben bekrepált a CD-lejátszó, a rádiót meg valamiért nem lehetett hangolni, így a rockerekkel megpakolt buszon kénytelen voltunk Petőfi Rádiót hallgatni. Mondjuk még mindig jobb, mintha a Dankóra állt volna rá a cucc! :D

Motorhead koncertutazásAz ominózus Motörhead-túrán készült a kép, láthatóan csúcson a hangulat! :)

Na szóval készülünk írott CD-kkel (buszonként 5-6 db, biztos ami biztos). Ha ezek egyike se menne – mert modjuk beragadt a vajas szendvics, vagy mittudom én -, akkor közösen éneklünk. Jaj dehogy, az csak a legutolsó verzió, mondjuk 2015-ben AC/DC-re menet a zenét is túlénekeltük, hú az de király túra volt! Na de a lényeg, hogy mindenki utaskísérőnek telefonra is el van raktározva a fent említett rock-mix, amit egy FM-transzmitter nevű kütyüvel rá tudunk varázsolni a busz rádiójára. Ezzel már csak annyi a hézag, hogy néha sávot kell váltani, különben bejön valamelyik helyi rádió, ami sajnos lenyomja a rákkenróllt – az ominózus AC/DC-s túrán a határ közelében félpercenként behúzott a riffek közé a Bartók adása, de túlénekeltk! :)

A 2015-ös AC/DC-re menet néha Bartók rádiót is hallgattunk :)

Ha nem megy a busz hangszórója, akkor se vagyunk még elveszettek, mert bivalyerős Bluetooth-os hangfalakkal is készülünk, amik párba állítva egészen vad hangzást tudnak biztosítani, bármennyire is zörög az út. Ha ez is elszáll, na akkor jön az éneklés :)

És ez csak a zene része a bulinak, ami szerintem a legfontosabb, de azért még rengeteg szervezési meló van egy ilyen túra előtt. A jó hír, hogy imádjuk csinálni, szívünket-lelkünket beleadjuk, hogy egy koncertutazás szuperül sikerüljön! És a visszajelzések alapján ez nektek is átmegy, aminek örülök! :)

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: