Az előzményeket biztosan ismered: az AC/DC énekese, Brian Johnson hivatalosan hallásproblémákkal küzd, ezért március elején félbeszakították az Egyesült Államokban éppen futó turnéjukat, majd bő egy hónapig teljes csend honolt az ausztrál rockgigász körül: kizárólag találgatásokból, lesifotókból próbáltuk összerakni, vajon mi következik ezután.

Nem térek most ki részletesen arra, hogy szerintem mennyire etikus meghirdetni decemberben (ekkor még javában zúztak Angusék a 2015-ös turnén) a 2016-os koncerteket úgy, hogy Briannek hallásgondjai voltak már akkor is, ezt nekik kell érezniük, ők voltak döntési helyzetben akkor is.

Ami igazán zavar, az pont az, ami a legtöbb AC/DC fant is: hogy nem hagytak nekünk választást. Helyettünk döntöttek, hogy márpedig mi Axl Rose-zal fogjuk látni és élvezni a májusi koncertet. Azt érzem, hogy elvették tőlünk a döntés jogát: teljesen jogosan mondja mindenki, aki befizetett erre a koncertre, hogy nem ezért adott ki többtízezer forintot.

Egészen más lenne mindenkinek a véleménye, ha megkérdeznék: akarjuk-e látni az AXL/DC-t, vagy sem. És aki úgy dönt, hogy számára a 32 éve a zenekar oszlopos tagjaként számon tartott Brian nélkül nem az igazi, annak kérdés nélkül visszaadnák a jegye árát. Biztos vagyok benne, hogy sokan vannak azok, akik így, Axl Rose-zal is kíváncsiak az AC/DC-re, így vagyok ezzel én is, meg fogom őket nézni, még ha vannak is fenntartásaim. De itt a döntés jogáról van szó, amit elvettek tőlünk, és ami miatt most keserű szájízű levelekre keserű szájízű válaszokat kell adjunk: a koncert szervezője egy forintot sem térít vissza a jegyárakból, mondván a buli nem marad el.

Mi úgy próbálunk segíteni azokon, akik nem kíváncsiak az Axl-féle bulira, hogy a befizetések egy részét visszaadjuk, ezzel pedig vállaljuk, hogy az értéküket vesztett jegyeket megpróbáljuk mi eladni. Hiszen ahogy senki másnak, úgy nekünk sem vált vissza a szervező belépőket. Emellett a koncert esemény oldalunkon jegybörzét nyitottunk, ahol bárki szabadon eladhatja a nálunk vásárolt csomagját, és mi ingyenesen átírjuk a nevet.

Sajnálom, hogy ilyen helyzet alakult ki az annyira szeretett és nagyra becsült banda körül. Azt gondolom, hogy nem ilyen véget kellene érjen a tündöklésük.

Van véleményed? Ki vele! Kattints ide, és írd meg kommentben a Todibusz Facebook-oldalán, érdekel!

Todi

AC/DC - Brian Johnson hallásától a szabad döntés jogáig

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: