Meséltem már életem első koncertélményét? Szerintem tetszeni fog :)

Pofátlanul fiatal és pofátlanul mázlista voltam, ugyanis egyik kedvenc bandám, a Deep Purple a Bananas turné zárásaként szülővárosomba, Debrecenbe is ellátogatott. Az előzenekar a P. Box volt, tökéletes párosítás!

Nehezen, de sikerült összekuporgatni a 8.000 Ft-os beugrót – te jó ég, 2003-ban az hatalmas pénz volt egy gimisnek! -, és el is érkeztünk a koncert napjához.

Emlékszem, piszok hideg volt

mi meg korunkhoz méltón kemények, szóval vettünk egy fél literes vodkát a Hatvan utcai nonstopban, amit két liter narancslével eresztettünk össze. Hát nem mondom, hogy elfogyott, mire kiértünk a Főnix Csarnokhoz, valami volt az ízével, meg mi se voltunk oly’ kemények, mint azt elképzeltük.

Több, mint a fele megmaradt a gyorsítónak szánt üdítőnek, amit nagyon nem akartunk kidobni. Gondoltuk, elrejtjük a Főnix parkolójában egy virágágyásban, aztán buli után visszamegyünk érte.

A koncert fantasztikus volt

az első sorokban ugráltuk végig, és ittuk Ian Gillan minden szavát, bár az akkori angoltudásunkkal inkább csak csipegettük. De a mai napig emlékszem, ahogy fehérben, mezítláb leült elénk törökülésbe, és arról beszélt nekünk, hogy mennyire nem szabad drogozni. Aztán a fejünk is leesett a helyéről a Highway Starral!

A Deep Purple Debrecenben!Kép forrása: Deep-Purple.net

De hogy mi lett a vodkanarancs sorsa?

A koncert után simán elfelejtettük, mert plakátvadászatra indultunk a városba. Néhány nap múlva meg már csak röhögni tudtunk magunkon, mert esett 30 centi hó, tökéletesen elrejtve a piát. Tavasszal persze visszamentünk, de akkorra a virágágyásnak hitt csatornafedőt is körbebetonozták, szóval vagy megitták a munkások, vagy 13 éve be van falazva másfél liter vodkanarancs a Főnix Csarnok parkolójában. De már mindegy is :)

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: