Legalábbis ezt ígérte Wolf Hoffmann az új lemezükkel kapcsolatban, ami 2017 nyarán lát napvilágot. A 2009-ben feléledt legendás német heavy metal gárda az elmúlt években nagyobb sikereket ért el, mint az aranykorszakukban, úgyhogy egyáltalán nem vesznek vissza a tempóból a továbbiakban sem.

Accept – Megidézik a hőskorszakot

Sikeresebbek, mint régen

A német metalzene egyik legfontosabb úttörője az Accept, akik nagy sikerre a ’80-as években tettek szert a heavy metal alapvetéseinek számító Balls To The Wall és Metal Heart című lemezekkel. A banda hosszú és kanyargós utat járt be azóta, melybe két hosszabb szünet is került, 2009-ben viszont újjáalakultak, igaz a hangzás szempontjából védjegynek számító Udo Dirkschneider énekes nélkül. A dalnok saját bandájára, az U.D.O.-ra fókuszál már jó ideje (jelenleg Accept-dalokkal turnézik saját kontójára), így Mark Tornillóval mozgolódik tovább a germán heavy metal intézmény.

Az elmúlt pár évben három albumot adtak ki, legutóbbi lemezük, a Blind Rage pedig minden eddigi rekordot megdöntött és a zenekar történetének legsikeresebb korongjává vált. Nem csoda, hogy alapos turnét kapott, mely Budapestet kétszer is útba ejtette.

„Nem tudtuk pontosan, hogy mi fog történni velünk 2010 után, de hat év telt el azóta, és három lemezt adtunk ki, a Blind Rage pedig az első listavezető albumunk lett, úgyhogy ennél nem is lehetne szebb a helyzet.”

Mindezt már a 2016-os Restless & Live című koncertanyag kapcsán mondta a csapat motorja, Wolf Hoffmann, aki nagyon lelkesedett a Bang Your Head!!! fesztiválon rögzített anyagért. Érdekes adalék, hogy ez volt az első kiadvány, mely a Blind Rage után távozott Herman Frank gitáros és Stefan Schwarzmann dobos nélkül készült.

A káosz felülemelkedése

Leállásról pedig szó sincs a csapatnál, hiszen az újkori éra negyedik albuma, a The Rise Of Chaos is már a kanyarban van. Az album – mely az első stúdióanyag Uwe Lulis gitárossal és Christopher Williams dobossal – nem véletlenül kapta ezt a címet és a kiváló hazai grafikus, Havancsák Gyula készítette borítót, ugyanis komoly tematika köré íródott.

„A káosz felülemelkedése egy olyan dolog, melyre gyakran gondolok. Bárhova megyünk, mindenhol van valami rejtett vagy látható pusztulás, és tudjuk, hogy ezek a változások formálják a világot. Ami ma még itt volt, az lehet, hogy holnapra eltűnik, és ez elég bosszantó, mert mindez annyi féle szinten megy végbe, hogy senki sem tudja, legközelebb mi történik.”

A banda Nashville-ben rögzítette a lemezt, és 2017. augusztus 4-én jelenik meg, egy nappal a nagyszabású Wacken fesztiválos koncertjük után, melyen a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekarral lép színpadra a germán alakulat. A több felvonásos bulin a hagyományos hangszereléssel megszólaló dalok mellett Wolf Hoffmann szimfonikus zenekarral kísért Headbangers Symphony című szólólemeze is felcsendül, majd felturbózott Accept-dalok mozgatják meg a forró levegőt a feszten.

És hogy mit várhatnak a rajongók a lemeztől? Ki más, mint Hoffmann adja meg erre is választ a lelkes fanoknak:

„Számomra mindig az a cél, hogy olyan dalokat írjak, melyeket akár 30 éve is csinálhattam volna, azonban mégsem tettem. Az volt a cél, hogy kissé ’80-as évekbeli old-school hangzása legyen a lemeznek, azonban némi modern hangulattal és hangzással, valamint friss ötletekkel.”

*

Forrás: blabbermouth.net, teamrock.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: