Július 5-én Bruce Springsteen a milánói San Siro Stadionban koncertezett. Mi is ott voltunk (bakancslistán pipa) és nemcsak hatalmasat buliztunk, hanem egy életre szóló élménnyel gazdagodtunk. Fogadd szeretettel élménybeszámolónk!

Karnyújtásnyira Bruce-tól

Karnyújtásnyira Bruce-tól

 Irány Milánó!

Hajnalban felültünk a repülőgépre, így már Milánó egyik kis kávézójában fogyaszthattuk el a reggelinket. Kis városnézés után kb. délután 3 órakor értünk a San Siro Stadionhoz. Beálltunk a sorba, hogy az elsők között jussunk be a színpad elé, és a legelső sorokból élvezhessük a River turné milánói állomásának koncertjét.

Véget nem érő buli, rengeteg meglepetés számmal!

Időben érkeztünk, mert még éppen bekerültünk a Front Of Stage-be, ami itt érkezési sorrendes volt, így körülbelül a 10. sor környékén letelepedtünk, hogy este 8-ig még pihentessük a lábunkat.

Hosszú várakozás volt, a nap végig tűzött minket. A nálunk lévő papírdarabokkal próbáltuk legyezni magunkat, és ittuk a 2 Eurós vizeket. Kész rablás! De mindez megérte, mert…

A színpadon Bruce Sprinsgteen és az E Street Band!

A színpadon Bruce Sprinsgteen és az E Street Band!

20:20-kor Bruce Springteen és az E Street Band a színpadon termett és a Meet Me in the City c. számmal berobbant a koncert! Remek koncertindító dal: lendületes, energikus. Egy pillanat alatt 120%-on tombolt a közönség!

Fergeteges hangulat volt! A teltházas Stadionban mindenki egy ritmusra ugrált, és mindenki együtt énekelte az összes számot.

Nem aprózta el a Főnök: a 3,5 órás koncerten olyan dalok csendültek fel, mint a Fire, a Hungry Heart, a turné címadó dala a The River, a The Promised Land, a Lonesome Day, a Streets of Fire, a The Rising vagy a közönség kérésére a Mary’s Place és a The Price You Pay.

Bruce Springsteen koncert Milánóban!Bruce megadta a módját: a 67 éves énekes-zenész szünet nélkül nyomta végig a teljes koncertet, miközben alig bírtuk követni, éppen melyik kifutón találjuk őt, a szaxist, vagy a kalózkülsejű Stevent. :)

Ráadásul totálisan más setlist volt a 2 nappal korábbi koncerten, mint július 5-én, a milanói Stadionban. Springsteen és a zenekar nem ódzkodott az improvizálástól sem: legalább 5 dalt (Mary’s Place, The Price You Pay, Spirit in the Night, Rosalita, Fire) csak a közönség kedvéért játszottak el, amihez nem igényeltek sok előkészületet:

Bruce felmutatta a kamerának, majd az E Street Band tagjainak az egyik transzparenst a dal címével, s miután mindenki rábólintott, belevágtak, hadd szóljon! :)

Zseniális, hogy Springsteen ennyire laza. Az embernek az az érzése, hogy mindenféle sztárallűrt mellőzve ott áll a színpadon, csak Z-E-N-É-L, és játszik a közönségnek. Ott és annak a közönségnek. Reagál a jelzéseikre, és együtt van, együtt él velük.

Ugyanezt támasztja alá, hogy nem egy és nem kettő, hanem – és most kapaszkodj meg! – 8(!) ráadás szám volt a koncert végén, köztük a Backstreets, a Born to Run, vagy a klasszikus Dancing In The Dark, amelyet legalább egy 10 perces zeneművé kerekítettek ki, mire Bruce 4 embert felhívott a közönség soraiból, hogy a zenekarral játsszanak.

Bár már jócskán kezdtük érezni, hogy fárad a lábunk a sok ugrálástól, a koncert csak nem akart véget érni. Természetesen ehhez hozzájárult, hogy az olaszok tudnak bulizni, Bruce pedig ezt kifejezetten élvezte: lubickolt a színpadon!

A koncert nem akart véget érni

A koncert nem akart véget érni

De még ekkor sem volt vége a bulinak! A ráadás számok után jött az utolsó ráadás: az E Street Band már elköszönt a közönségtől, és lement a színpadról, de Springsteen még ott maradt. Felvette akusztikus gitárját, a nyakába akasztotta herflijét, és máris hallottuk a This Hard Land dallamait. A közönség szűnni nem akaró tappssal és folyamatos olé-zással köszönte meg az estét.

Tökéletes befejezése egy tökéletes koncertnek és egy tökéletes napnak.

*

Bruce Springsteen Setlist – San Siro Stadion, Milánó, 2016.07.05.

  1. Meet Me in the City (European debut)
  2. Prove It All Night
  3. Roulette
  4. The Ties That Bind
  5. Sherry Darling
  6. Spirit in the Night (sign request)
  7. Rosalita (Come Out Tonight) (sign request)
  8. Fire (sign request)
  9. Something in the Night
  10. Hungry Heart
  11. Out in the Street
  12. Mary’s Place (sign request)
  13. Death to My Hometown
  14. The River
  15. Racing in the Street
  16. Cadillac Ranch
  17. The Promised Land
  18. I’m a Rocker
  19. Lonesome Day
  20. Darlington County
  21. The Price You Pay (sign request)
  22. Because the Night (Patti Smith Group cover)
  23. Streets of Fire (Tour debut)
  24. The Rising
  25. Badlands

Ráadás:

  1. Backstreets
  2. Born to Run
  3. Seven Nights to Rock (Moon Mullican cover)
  4. Dancing in the Dark
  5. Tenth Avenue Freeze-Out
  6. Shout (The Isley Brothers cover)
  7. Bobby Jean

Ráadás 2:

  1. This Hard Land (solo acoustic)

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: