Annyira jó volt életem első U2 koncertje

hogy rögtön utána eldöntöttem, ezt az élményt újra át akarom élni!

2009. augusztus 6-án éltem át először Chorzów-ban a csodát (életem első külföldi koncertje ráadásul, erről itt meséltem), és rá 3 napra, néhány óra alvás után (előző éjjel értünk haza Lengyelországból) már ott toporzékoltam a Keleti pályaudvar nemzetközi pénztára előtt, hogy szerezzek egy jegyet a zágrábi vonatra.

A lengyel túrát állandó koncertcimbimmel, Adriánnal hoztuk le, de a duplázásra sajnos nemet mondott, így egyedül vágtam neki a kalandnak.

A vonaton odafelé összebarátkoztam néhány román lánnyal

akik szintén az aznap esti U2 koncertre utaztak – azóta se sikerült kiszámolnom, hány ezer órát utazhattak Bukaresttől, hogy láthassák Bonóékat – hozzájuk képest a mi átlagos bécsi kiruccanásaink csak egészségügyi sétának minősülnek :)

Szegényeket úgy Nagykanizsa magasságában kezdtem el sajnálni, amikor már 4 óra késésben voltunk, és elég kilátástalannak tűnt, hogy odaérünk a koncert kezdéséig. Vágod, végigutazod a fél világot, aztán a MÁV elkaszálja a terveidet.

U2 konert ZágrábbanA zágrábi Maksimir Stadion és a U2 gigantikus színpada. Kép forrása: Wikimedia

Én annyira nem paráztam

egyrészt nem volt még jegyem az esti bulira, másrészt rögtön másnap játszottak megint Bonóék Zágrábban – micsoda jómód, 700ezres város és két U2 koncert! Na de ezt inkább hagyjuk. Szóval bőven koncertkezdés után értünk be Zágrábba. Én le is mondtam az aznapi koncertről, szereztem egy ágyat egy diákszállón, majd hajnalig elbohóckodtam a szoba másik 17 francia-angol-német lakójával.

U2 koncertre várok újdonsült horvát cimborámmalU2 koncertre várok újdonsült horvát cimborámmal. Körülöttünk a többség magyar volt!

Délelőtt szereztem koncertjegyet

majd rögtön beálltam a sorba, ahol körülöttem szinte csak magyarok voltak! Hidd el nagy élmény volt, életem 2. külföldi koncertje előtt magyarul megvitatni a 4 nappal korábbi lengyelországi eseményeket! Meg együtt várakozni, sztorizgatni, hasonlóakkal bandázni! Többekkel azóta is találkoztam már, illetve a 2016-os Todi’s Night-os INKA-H bulin is fellelhetőek voltak a U2 Hungary – The Blue Room csoport tagjai (merthogy többen tagok ebben a fanclubban közülük).

Beengedésre várunk U2 koncert előttBeengedésre várunk U2 koncert előtt

Másodjára is hihetetlen élmény

egy U2 koncert, főként, hogy a délelőttől tartó sorbanállásnak köszönhetően a legeslegelső sorban, közvetlenül Adam Clayton előtt sikerült állnom! Persze ezt nem lehet szavakban átadni, ott kell lenni, és átélni!

Adam Clayton, a U2 basszusgitárosaEnnyire közel álltam Adam Claytonhoz!

A koncert után kerestünk egy afterparty-t, ahol hajnalig ment tovább az élményszerzés. Majd irány a vasútállomás, és egy újabb botrányos hazaút: másnap kezdődött a Sziget, így a Velencéből érkező vonat annyira tele volt, hogy még az ablak fölötti csomagtartón is utaztak. Ezt csak tetézte az újabb több órás késés, szóval ki voltam már nagyon, mire hazaértem.

Persze akkor még nem voltak ilyen szuper kezdeményezések, akik direkt koncertekre szerveznek utazásokat… :-)

A koncert setlistje (forrás: u2gigs):

Breathe
No Line On The Horizon
Get on Your Boots
Magnificent
Beautiful Day / Dubravka (snippet)
Mysterious Ways / Don’t Stop ‘Til You Get Enough (snippet)
I Still Haven’t Found What I’m Looking For / Stand By Me (snippet)
Stuck in a Moment You Can’t Get Out Of
Unknown Caller
The Unforgettable Fire
City of Blinding Lights
Vertigo / She Loves You (snippet)
I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight / Two Tribes (snippet)
Sunday Bloody Sunday
Pride (In the Name of Love)
MLK
Walk On / You’ll Never Walk Alone (snippet)
Where the Streets Have No Name / All You Need Is Love (snippet)
One

encore(s):
Ultraviolet (Light My Way)
With or Without You / Shine Like Stars (snippet)
Moment Of Surrender

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: