Európa legtöbb országában a vírussal kapcsolatosan rendkívül szigorú intézkedéseket hoztak, amik a koncerteket, fesztiválokat, illetve a koncertutazásokat is érintik.

Visszavonásig semmilyen koncertet, fesztivált nem szabad megtartani!

1. Milyen koncertutazásokat érint ez?

 • Március 22. Avril Lavigne (Bécs)ELHALASZTVA, ÚJ DÁTUM: 2021. március 18. Újból elhalasztva, várjuk az új dátumot!! A megvásárolt – így a tőlünk rendelt – jegyek érvényesek!
 • Május 04. YES (Bécs)ELHALASZTVA, ÚJ DÁTUM: 2021. április 20. A megvásárolt – így a tőlünk rendelt – jegyek érvényesek!
 • Május 25. Rammstein (Klagenfurt) – ELHALASZTVA, ÚJ DÁTUM: 2021. május 27. A megvásárolt – így a tőlünk rendelt – jegyek érvényesek!
 • Június 09. Guns N’ Roses (Bécs) – ELMARAD.
 • Június 10-14. Nova Rock Fesztivál (Nickelsdorf) – ELMARAD. A jegyek voucher formájában a 2021-es fesztiválra felhasználhatók!
 • Június 19. Guns N’ Roses (Prága) – ELMARAD.
 • Június 21. Green Day (Bécs) – ELHALASZTVA, ÚJ DÁTUM: 2021. június 09. A megvásárolt – így a tőlünk rendelt – jegyek érvényesek!
 • Július 1. Lenny Kravitz (Pozsony) – ELMARAD.
 • Július 3. Lenny Kravitz (Sopron, VOLT) – ELMARAD.
 • Július 4. Die Toten Hosen (Bécs) – ELMARAD.
 • Július 7. Iron Maiden (Prága) – ELHALASZTVA, ÚJ DÁTUM: 2021. június 15. A megvásárolt – így a tőlünk rendelt – jegyek érvényesek!
 • Július 16. Iron Maiden (Bécsújhely) – ELHALASZTVA, ÚJ DÁTUM: 2021. június 16. A megvásárolt – így a tőlünk rendelt – jegyek érvényesek!
 • Július 24. Aerosmith (Budapest) – ELHALASZTVA, ÚJ DÁTUM: 2021. július 12. A megvásárolt – így a tőlünk rendelt – jegyek érvényesek!
 • Augusztus 27. Hollywood Vampires (Klam) – ELHALASZTVA, ÚJ DÁTUM: 2021. augusztus 29. A megvásárolt – így a tőlünk rendelt – jegyek érvényesek!
 • Szeptember 12. Rage Against The Machine (Bécs) – ELHALASZTVA, az új dátumokon még dolgoznak a szervezők!
 • November 05. One Republic (Bécs) – ELHALASZTVA, az új dátumokon még dolgoznak a szervezők!
 • November 29. Parkway Drive (Bécs) – ELHALASZTVA, ÚJ DÁTUM: 2021. március 30. A megvásárolt – így a tőlünk rendelt – jegyek érvényesek!
 • December 12. Nightwish (Bécs)  – ELHALASZTVA, ÚJ DÁTUM: 2021. május 17. A megvásárolt – így a tőlünk rendelt – jegyek érvényesek!

Ha a foglalásoddal kapcsolatos bármi hír érkezik, azonnal emailt fogok írni!

Tájékoztató azon utasaink számára, akik több napos, ottalvós/szállásos utazási csomagot vásároltak tőlünk:

(érintett utazások: Guns N’ Roses 3 napos Prága, Nova Rock Fesztivál 4 napos, Iron Maiden Prága)

Az utazásszervezéshez minden irodának, így nekünk is szükséges egy tevékenységi engedély, melyhez kezesi biztosítást kell kötni egy biztosítóval. Ez szolgál arra, hogy ha fizetési nehézségei lennének egy utazási irodának, akkor ne bukják el az utasok a pénzt, illetve senki ne maradjon külföldön, hanem az adott iroda helyett a biztosító áll helyt.

Az eddigi években mindig minden gond nélkül megkaptuk a biztosítást, de 2021-re a járványhelyzet miatt a biztosító nagyon sok irodának, így nekünk sem adta meg ezt a kezesi biztosítást.

Mivel a kezesi biztosítás alternatívája, 7 millió Ft banki letétbe helyezése sem állt jelen helyzetben rendelkezésünkre, ezért a Kormányhivatal hivatalból törölte a tevékenységi engedélyünket, és előírta, hogy minden, törvényben érintett utasnak vissza kell fizessük a pénzét. Ez utazásaink nagyon kis százalékát érinti (csak a szállásosokat), viszont érint olyanokat is, akik egyébként nem kérték volna vissza a pénzüket, hanem helyette másik utazásra, esetleg az elhalasztott koncert következő évi pót-dátumára kértek átfoglalást.
Rengeteg pénzt kellene most visszaadnunk úgy, hogy az nincs nálunk, hiszen átutaltuk koncertjegyekre, egyéb szolgáltatásokra. A külföldön (Csehországban, Ausztriában pl) bevezetett törvények miatt viszont ezeket a pénzeket nem kapjuk vissza.

Röviden: a nyakunkba szakadt fizetési kötelezettségeknek nem tudunk eleget tenni, így a kezesi biztosítást felhasználva helyettünk az EUB (Európai Utazási Biztosító Zrt.) fog helytállni.

Ennek menete a következő: legegyszerűbben az EUB honlapján tudod bejelenteni a kárigényed, de fogadják postán (Európai Utazási Biztosító Zrt. H-1132 Budapest, Váci út 36-38.) és ugyanezen a címen személyesen is. Telefonszámuk: +36 1 452 3580.

A kárbejelentésben meg kell adni az utazásra ténylegesen befizetett előleg összegét, a teljes részvételi díj vagy a voucher/utalvány
értékének összegét és az alábbi dokumentumokat szükséges mellékelni:
– utazási szerződés (utazók által foglalt utazási szolgáltatásokra vonatkozó utazási szerződések/visszaigazolások példányai) – ezt akkor küldtük, amikor megadtad az utasadatokat, benne a részletes felszállási infókkal Ha nem találod, jelezd, és újraküldjük.
– az utazási díj befizetését igazoló dokumentumok másolatai (pl. kiállított számla, ha kártyával fizettél, akkor a Simplepay visszaigazoló email, ha utaltál, akkor a banki utalási bizonylat)

Ha bármi kell még nekik, fognak jelentkezni. A megnövekedett kárigényszám miatt előre is elnézést kérnek az esetleges elhúzódó ügyintézés miatt.

 2. Mik a lemondás feltételei, hogyan kapom vissza a pénzem?

Ha a koncertet megtartják, de te mégis le szeretnéd mondani a koncertutazást, akkor az Utazási Feltételeink érvényesek: lemondási szolgáltatással a csomag árát térítjük vissza a koncert előtti napig. Ha ilyet nem kértél, akkor a befizetésed 40%-át – az utazás előtti 10. napig.

Ha a koncertet lemondják, úgy a befizetésed 2021. december 31-ig bármilyen fesztivál/koncertutazásra 100%-ban fel tudod használni.

3. Ha megtartják a koncertet, biztonságos lesz?

Most mindenkinek a biztonság a legfontosabb. Ha feloldják a korlátozásokat, akkor nyugodt lehetsz, azért teszik, mert biztonságosnak ítélik meg a tömegrendezvényeket, így a koncerteket is.

4. Szeretnék foglalni, tudok?

Természetesen, bármelyik meghirdetett koncertutazásunkra tudsz foglalni most is. Aktuális kínálatunkat a todi.hu/utjaink oldalon találod!

5. Olvastam, hogy nehéz napok járnak a turizmusra és úgy általában a koncertbizniszre, ami titeket is érint. Tudok valahogyan segíteni?

Igen, tudsz! Van egy TodiPRO névre hallgató klubunk, amihez ha csatlakozol, akkor egyrészt te is egy csomó jó dolgot kapsz, másrészt nekünk is segítesz vele. Nincs kockázat, a befizetésed 100%-ban felhasználhatod koncertutazásra! Ide kattintva találod a TodiPRO részleteit, és előre is köszi!

A kedvenc zenekarodat pedig azzal tudod támogatni, ha a hivatalos merchandise oldalukon rendelsz tőlük CD-t, bakelitet, pólót, bármit. Hidd el, nehéz idők járnak rájuk is.

6. Maradt még kérdésem!

Írj kérlek a [email protected] címre, és igyekszem válaszolni!

Ezt az oldalt igyekszem frissíteni, bármilyen új információ érkezik!

Todi

-2021.01.09.-

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: