Sokat gondolkodtam, hogy miként írjam meg ezt, mert fontos, mellette viszont kényes témáról szól. Szóval a lényeg, hogy (külföldi) koncertekre nem mindig egyszerű jegyet venni. Ehhez szeretnék segítséget nyújtani neked.

Ne hagyd, hogy átverjenek!

A legrosszabb, ami történhet, hogy kifizetsz egy nagy rakás pénzt, várod az eseményt, eljön a nagy nap, ott állsz kezedben a jeggyel a koncert bejáratánál, és azt mondják, hogy a jegy érvénytelen. Biztos, hogy hallottál már ilyenről. Több utasunk is járt már sajnos így. Legutóbb Aerosmith-en történt meg (ő volt az egyetlen, aki nem tőlünk vette a jegyet), a kapuban mondták neki, hogy eddig és ne tovább. Egyrészt bukta a pénzt, másrészt ott kellett gyorsan jegyet vennie, még szerencse, hogy talált.

Ha tippelnem kellene, minden ilyen esetnél először a viagogo nevű jegyüzér oldal neve ugrana be, annyi rosszat hallani róluk. De számos más lehetőség van arra, hogy pórul járj. Például Facebook-csoportokban is adják-veszik a jegyeket, és rendszeresen olvasok olyanokról, akiket átvertek. A viagogo úgy működik, hogy ha egy eseményre nem akarsz elmenni, feltöltöd oda a jegyedet, amit ők elég durva jutalékkal továbbadnak. A probléma az elektronikus jegyeknél kezdődik, amit ugye elvileg akárhányszor el lehet küldeni, hiszen az egy PDF. Az első, aki odaér a koncertre, fel is tudja használni… Nem kell persze mindig a legrosszabbat feltételezni, de szerintem nem árt az ilyet inkább elkerülni.

Korábbi e-ticketE-jegy a 2017-es VOLT-ra. Ezt már ki se kell nyomtatni, telefonon is bemutathatod, a QR-kódot olvassák le. Ha ilyen jegyet (nem a VOLT-tól, vagy tőlünk) veszel, mindig legyél körültekintő!

Partnerünktől, az eventimtől tudjuk, hogy ilyen esetben rendőrt is hív(hat)nak, hiszen a hamisítás bűncselekmény. Te meg magyarázhatod koncert helyett, hogy honnan vetted a jegyedet.

Na de akkor honnan vegyél jegyet?

Két eset van: először mindig keresd meg az adott koncert hivatalos jegyértékesítő oldalát. Ilyenek lehetnek: eventim, oeticket, ticketmaster, ticketportal, ticketpro, stb. (Ha nem találod, dobj egy emailt, segítünk!) Ha itt találsz még jegyet, akkor nyert ügyed van. Általában angolra a legtöbb ilyen weboldalt át lehet állítani, magyarul viszont nem tudnak. Ezeken az oldalakon regisztrálnod is kell, illetve nem lehet megúszni a 10-20€-s postaköltséget sem (kivéve, ha e-jegyet értékesítenek, de akkor meg ugye nem tudod eltenni a papírjegyet emlékbe).

Guns N Roses jegyekA 2018-as lengyel Guns N’ Roses koncert belépőjegyei. Széfben őrizzük az indulás napjáig!

Ha nem találsz már jegyet (sold-out a koncert), akkor érdemes szétnézned a biztonságos másodlagos piacokon. Ilyen például partnerünk, a hazai fejlesztésű TIXA, vagy a Tickething, a Ticketswap, stb. Utóbbinál, (a szervezők és a Ticketswap közötti együttműködés esetén) ha valaki feltölt egy PDF-jegyet, annak a vonalkódját érvénytelenítik, és te egy zsír új vonalkóddal ellátott jegyet fogsz kapni. Az eladó pedig az eladást követő munkanapon megkapja a pénzét, hiszen annyira biztonságos a szolgáltatás, hogy az eladót nem hagyják fölöslegesen várni a pénzére.

Ja, és nem engedik a durva üzérkedést, 15-20% a max, amit egy jegy eredeti árára rá lehet tenni.

Tuti-tipp

Ha olyan koncertre keresel jegyet, amire szervezünk utazást, a legegyszerűbb, ha megveszed nálunk, csomagban a jegyed! Hivatalos eventim (osztrák, német, lengyel, horvát koncertek) és livenation (osztrák, lengyel) jegyértékesítők vagyunk. Egy dolog fix: a tőlünk vásárolt koncertjegy 100%-ban eredeti!

Az utasaink ~90%-a így tesz, ők a kényelmet választják: a foglalást nem egy külföldi oldalon kell végigvinni, és regisztrálni sem kell. Az általunk használt kártyaelfogadó rendszer ismert, megbízható (OTP Simple), és a jegy a postán se keveredik el, hiszen egészen az utazásig mi őrizzük (széfben!) azokat.

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: