Frenetikus tervek, persze

Adriánról már meséltem, tudod, vele járok már nagyon régóta jobbnál jobb koncertekre. És tudod mit? Az a vicces, hogy ezek a (néha) őrültebbnél őrültebb koncertutazások, amiket régen összehoztunk, nagyban segítették azt, hogy most van egy vállalkozásom, mellyel mindenki kényelmesen tud eljutni kedvencei koncertjeire…

Na de most jöjjön egy sztori a hőskorból. Abból a korból, amikor még diákok voltunk, és amikor még frenetikus terveket kellett kitalálnunk ahhoz, hogy eljussunk egy-egy koncertre.
e
Bevallom, a Dream Theater zenekar nevét egészen addig a pillanatig nem hallottam, amíg Adrián nem tett elém két jegyet a bécsi koncertjükre. 2011-et írunk, szóval elég volt Youtube-on rákeresnem, hogy rögtön rá is csavarodjak a zenéjükre, így a júliusi Gasometeres koncertet már igencsak vártam!

Stopposnak áll a világ?

 

Todi stoppolStoppolok az M1-es kivezetőn, Budapesten

A kijutáshoz hüvelykujjunkat vettük elő: előtte már azért sikerült stoppal eljutni pár koncertre, én egyetemre is stoppal jártam (és közben micsoda emberekkel találkoztam, innen pacsi mindenkinek!). Mi hiba lehet, hiszen csak Bécsig megyünk?

Na a hiba ott kezdődött, hogy a szokásos 20-30 perc várakozás helyett már több mint 3 órája pihegtünk az autópálya mellett a júliusi hőségben, és senki nem akart megállni nekünk. Már-már kezdtünk pánikba esni, gondolhatod, délután 4, és még el sem indultunk!

Végül egy tranzitos srác vett fel minket, így még időben odaértünk, és egy zseniális koncerten ismertem meg a Dream Theatert.

Dream Theater koncert a bécsi GasometerbenDream Theater koncert a bécsi Gasometerben

Persze most azt hiszed, hogy a neheze a kifelé út volt, de nem. Éjszaka hazastoppolni, na az a lehetetlen! Amikor kijöttünk a Gasometerből, akkor eszméltünk rá mi is, hogy ezt még valahogy meg kellene oldani, csak ne ragadjunk éjszakára Bécsben. Az a hirtelen ötletünk támadt, hogy a parkolóból kijövő magyar rendszámú autókat megállítjuk, és megkérdezzük, haza tudnak-e minket vinni. És bejött!

A mai napig érzem a mélynyomót, ha rágondolok erre a túrára: a házaspár, akik felvettek minket ugyanis a csomagtérbe egy igazán vad ládát szereltek, ami a hátsó ülésen ücsörögve olyan Győr magasságában már kezdett fájdalmat okozni. :)

Már egy ideje nem járok stoppal koncertre, és neked sem ajánlom, mert nemcsak kiszámíthatatlan, hanem még sok idegeskedéssel is jár. Csatlakozz inkább a Todi koncertutazáson részt vevők népes táborához, és utazz kényelmesen, bulihangulatban kedvenceid koncertjeire :)

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: