Utasunk beszámolója a 2015-ös zeltwegi AC/DC koncertről

Amikor meghallottam, hogy az AC/DC Zeltwegbe jön, egy dologban biztos voltam: OTT LESZEK és hatalmasat fogok bulizni! Amint nyilvánossá tették a jegyvásárlást, 2 barátommal megváltottuk a jegyünket és bódult állapotban (megyünk AC/DC-reeeeeeee!!!!) nekiestünk szervezni a kijutást is. Kizártuk a kocsit: húzós lett volna hármunknak a benzin és mindenféle matrica, emellett nem akartunk a parkolással bajlódni és azzal sem, hogy ki lesz az áldozat, aki egy sört sem ihat majd, mert vezet. A vonatok csak bajosan jutnak el Zeltwegbe, ráadásul a buli után ki akar reggelig várni az állomáson? Aztán egyik ismerősöm rátalált a neten a Todira. És azt kell mondjam így utólag visszatekintve, hogy elégedettek vagyunk a választással!

Hangulat a buszon – tetőfokon!

Szóval… megvolt a belépőnk, és megvolt a buszjegyünk is. Tűkön ülve vártuk életünk egyik legszuperebb élményét! Aztán eljött a nagy nap, és izgatottan szálltunk fel a buszra Budapesten. Az első benyomás igen megnyerő volt: szüntelenül mosolygó, kedves (és nem mellesleg csinos!) utaskísérő várt minket, aki már a felszálláskor megteremtette a hangulatot: amikor elfoglaltuk a helyünket a buszon, a hangszórókból csak AC/DC szólt, ami az út további részén is megállás nélkül dübörgött. De nem ám akárhogyan! Az még csak hagyján, hogy a koncert DVD-re az egész busz egy emberként tombolt, de amikor kértünk egy-egy sört a büféből, kérhettünk egy kedvenc AC/DC számot is.

Az úton végig bulihangulat uralkodott, az utaskísérő figyelmes volt, és azonnal a rendelkezésünkre állt, ha kértünk valamit. Bátran kérdezhettünk tőle, mindig segítőkészen válaszolt. A büfé is rendben volt: kétféle hideg sörrel, rágcsákkal, és ásványvízzel, üdítőkkel vártak minket.
Mindemellett folyamatosan kaptunk infókat: mikor állunk meg pihenni, mikor érkezünk, stb. – valahogy olyan érzésem volt , hogy nem csak egy utas vagyok a sok között, akit elvisznek A-ból B-be, hanem tényleg mindent megpróbálnak megtenni azért, hogy királyul érezzük magunkat.

AC/DC-re megyünk Todibusszal!

Nemsoká megérkezünk AC/DC-re!

És eljött a pillanat: MEGÉRKEZTÜNK Zeltwegbe! Az osztrák szervezők miatt a busz csaknem 1 órát állt a semmi közepén – jobban mondva a Forma-1-es pálya mentén, mert a rengeteg busz feltorlódott és nem tudtak leparkolni. Grrrrr – idegölő volt ez az egy helyben toporgás a célegyenestől pár centire! Ahogy láttuk, az utaskísérők igyekeztek infót szerezni a történésekről, és meg is beszéltük, hogy „most, ahol állunk a busszal, itt találkozunk a koncert végén!” Nem várattak tehát minket tovább feleslegesen, hiszen bulizni jöttünk!
Irány a koncert!

120 ezer rajongó!!!

És akkor nekivágtunk, hogy a hömpölygő tömegbe vessük magunkat. Ennyi embert én még életemben nem láttam koncerten!!!!! A szabad ég alatt mint hangyatenger özönlött mindenfelől a sok rajongó! Aztán a barátokkal töltött sörözgetős-beszélgetős hangulatot egyszercsak félbeszakította Brian hangja, és hatalmas, vad robajjal felizzott az egész színpad! MINDENKI teli torokból üvöltött és együtt ugráltunk a jobbnál jobb zenékre! A ritmus és pörgés szüntelenül sodort magával, és sorra jöttek a legnagyobb dalok! Hogy csak néhányat említsek: Rock or Bust, Back in Black, Play Ball, Thunderstruck, Hells Bells, T.N.T., Let There Be Rock, Highway To Hell és a személyes kedvencem: a You Shook Me All Night Long!!! Sosem fogom elfelejteni azt az érzést, amikor a legkirályabb banda legnagyobb zenéinek minden rezgését a saját bőrömön tapasztalom! Minden sejtem a zenére hangolódott és minden porcikám áthatotta az élmény! Most is lúdbőrzök, ahogy felidézem! A bandán nem fog ki a kor, gond nélkül, töretlen erővel és lendülettel végignyomtak 2,5 órát! Nem volt üresjárat, csak szűnni nem akaró PÖRGÉS ÉS ROCK ’N’ ROLL!

AC/DC koncert közben

AC/DC koncert közben

Egyetlen dologgal nem számoltunk csak: hogy egyszer sajnos véget ér a koncert… Bár úgy éreztük, az AC/DC energiabombákat vetett ránk, mire kb. 15 perc alatt visszaértünk a buszhoz, a kimerültségtől úgy lehuppantunk az ülésekre, hogy azt hittük, sosem fogunk tudni onnan felkelni. Ez segített leküzdeni azt, hogy amíg várakoztunk (mert nem tudtunk azonnal visszaindulni, amikor mindenki visszaért a buszhoz, ugyanis meg kellett várni, hogy leteljen a sofőrök pihenőideje), a sofőr igen bumfordi módon utasította vissza a kérésünket, hogy nyomasson egy kis légkondit. A buszon alig volt levegő, helyette fülledtség és izzadságszag terjengett. Sokan leszálltak és a busz mellett a fűben leheveredve várták ki az indulást. De amint elindultunk, a légkondi is beindult és újra kellemesen lehetett pihenni. Szerencsére akkora lábterünk volt, hogy mindenki kényelmesen tudott aludni hazafelé. Még én is, pedig én sosem tudok aludni buszon.

Let there be rock!

AC/DC Let There Be Rock

A felejthetetlen AC/DC-hangulat azonban hamarosan újra belém hatolt, amikor Todi Facebook-oldalán másnap sorban jelentek meg az utasok saját fényképei! Eszméletlen élmény! Életem eddigi legnagyobb bulija volt! És ezt a Todinak köszönhetem!
És ugye mondanom se kell, 2016-ban kivel utazunk AC/DC koncertre?! :)


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: